ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ

Ειχαμε και εμεις μπουλινγκ στο χωριο μας..(σατυρικο κειμενο βασισμενο σε αληθινα γεγονοτα)..

Η λέξη bullying είναι μια λέξη που απεχθάνομαι. Γενικά όλες οι ξενόφερτες περίεργες λέξεις που μας αναγκάζουν να ξεχάσουμε το δικό μας όμορφο και περίπλοκο λεξιλόγιο, με ενοχλούν. Δυστηχώς για το κείμενο αυτό είμαι αναγκασμένη να τη χρησημοποιήσω..

Βullying λοιπόν σημαίνει εκφοβισμός. Και ερωτώ έχεις δεχτεί bullying από γριά με τσεμπέρι*; Εγώ έχω..Ας πάρω όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στα χωριά τα πράγματα είναι λίγο περίεργα, όλοι ξέρουν για όλους και υπάρχουν συγκεκριμένες αντιλήψεις για το πως θα έπρεπε να ζήσει τη ζωή της μια νέα κοπέλα ας πούμε. Καταρχήν ουέ κι αλοίμονο και κλείσεις τα δεκαοχτώ και δεν έχεις παντρευτεί! Από αυτό το γεγονός και μόνο ξεκινάει ένας ατελειωτος ψυχολογικός πόλεμος, ένα ανελέητο bullying που σαν στόχο έχει τι άλλο:να σε δουν παντρεμένη! Γιατί σύμφωνα με τη δική τους κοσμοθεωρεία ο γάμος είναι το Α και το Ω της ύπαρξης μας σε αυτή τη πλάση.

Να εξηγήσω εδώ ότι δεν είμαι κατά του γάμου. Είμαι πολύ ρομαντικό κορίτσι και μου άρεσε ανέκαθεν η ιδέα του να βρεις τον πρίγκιπα σου και να κάνετε οικογένεια μαζί. Το πρόβλημα μου είναι οι γριές με τα τσεμπέρια και οι μουστακαλήδες μπαρμπάδες* με τα προξενιά τους.

Το να σου στείλει κάποιος άντρας τη πρόθεση του να σε παντρευτει χωρίς καν να σε γνωρίζει μέσω εκπροσώπου( προξενητής/προξενήτρα) είναι αρκετά παράλογο από μόνο του αλλά η ένσταση μου δεν είναι εκεί. Το πρόβλημα είναι αλλού. Στην επιμονή του προξενητή που φτάνει τα όρια του bullying με σκοπό να αναγκάσει τη κοπελιά να πει ναι, γιατί το θεωρούν προσωπική τους επιτυχιά να καταφέρουν να ολοκληρώσουν το προξενιό.

Απειλούν τη κοπελά, τη προσβάλλουν, την εκβιάζουν συναισθηματικά, τη παρενοχλούν όλα αυτα στα πλαίσια του καλοπιάσματος μήπως δεχτεί.

Έχω προσωπική εμπειρία από τη δράση των προξενητών από τα δεκατρία μου!!! Αν είχα πει ναι σε κάποιο από τα δεκάδες προξενιά τους τώρα θα είχα γάμο και παιδιά άνω των 23 ετών!! Τα περιστατικό που αναφέρω παρακάτω είναι αληθινό.

Μια γριά με αποκρουστική μουτσούνα* σαν μάγισσα με πήρε ένα απόγευμα τηλέφωνο. Νόμιζα ότι ήθελε να μιλήσει με τη μητέρα μου αλλά δυστυχώς ήθελε εμένα. Να μου δώσει το χαμπέρι το φαρμακερό. «Ένα καλό παιδί (όλοι τους είναι καλά παιδια εν τω μεταξύ), με στρωμένη δουλειά (σκασιλά μου), με σπίτια (πάντα ψέμματα σε αυτό το σημείο, κανείς τους δεν έχει σπίτια), σπίτι- δουλειά, δουλειά-σπίτι, το ποτό και το τσιγάρο δε το γνωρίζει (σε λίγο θα μου πεις οτι είναι και παρθένος) κτλ»….Είχε το θράσσος ή το χιούμορ να μου προτείνει να πάω σαν πρώτο ραντεβού να τον γνωρίσω στο μνημόσυνο κάποιου ηλικιωμένου. Όσο αντιστεκόμουν τόσο επέμενε. Τελικά υπέκυψα στην ανωμαλία του πράγματος, για να μην κάνει παράπονα στη μάνα μου και έχουμε ιστορίες, και δέχτηκα να τον γνωρίσω αλλά σε καφετέρια, σαν άνθρωπος.

Και πήγα . Δυστυχώς. Και ήρθε. Δυστυχώς. Και βλαστήμησα την ώρα και τη στιγμή. Γιατί δεν είναι μόνο η εμφάνιση, δε θα σταθώ καν εκεί, αν και θα έπρεπε. Το πρόβλημα ήταν στη νοοτροπία. Με ρώτησε που ήθελα να μείνουμε μετά το γάμο μας μετά από 5 λεπτά γνωριμίας!!!Έφυγα σαν κυνηγημένη.

Η προξενήτρα δεν το έβαλε κάτω. Με πολιόρκησε αρκετό καιρό, απειλώντας με και ρίχνοντας κατάρες (μου ευχήθηκε να βρω έναν μακρυμμάλη να με παιξει και να με παρατήσει)….Ο ίδιος ο γαμπρός μου έστελνε μεθυσμένα μυνήματα, χωρίς να έχουμε ποτέ σχέση. ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο….

Θα μου έπαιρνε μέρες ατελειώτες για να γράψω όλα τα προξενιά που έχω δεχτεί, είναι τόσα πολλά. Στα περισσότερα δε δεχόμουν καν να τους γνωρίσω από κοντά. Τα απέρριπτα με συνοπτικές διαδικασίες. Σε κάποια όμως που εμπλεκόταν συγγενείς στη μέση δε μπορούσα να τα αποφύγω για να μην γίνει φασαρία!!!Ναι υπάρχουν κ αυτά.

Έτσι αναγκάστηκα δυο τρείς φορές να δεχτώ να βγώ για ένα καφέ απλά για να ξεφωρτωθώ τον προξενητή. Και φυσικά πάντα η απάντηση μου για γάμο ήταν αρνητική. Πως θα μπορόυσα να κάνω αλλιώς. όταν είμαι ένα βαθειά ρομαντικό πλάσμα και θέλω να παντρευτώ μόνο από καθαρή αγάπη;

Κι έτσι έχω να θυμάμαι τραγελαφικά περιστατικά πχ με τον Σεμεδάκια που έπλεκε σεμέν, με τον αλοίθωρο που έκανε σεξιστικά αστεία με τη Γιουροβίζιον και το γυναικείο στήθος, με τον κλουθωγαμίκο που ήθελε να παντρευτεί για να τον ακολουθεί (κλουθάει) η γυναίκα του στους γάμους, με τον Γκόλυβα (κόλυβα) που ήθελε να με γνωρίσει σε ένα μνημόσυνο κτλ.

Έχω φάει μπινελίκια, έχω δεχτεί προσβολές, ειρωνικά σχόλια τύπου¨που είσαι κρυμμένη ακόμα να παντρευτεις; θα περάσει η μπογιά σου και δε θα βρίσκεις άντρα», σε διάφορες οικογενειακές μαζώξεις που δεν μπορείς να διαφύγεις και αναγκάζεσαι να φας στη μάπα τον αντρα της τριτοξαδέλφης σου, που τον έχεις δει μόνο μια φόρα στο γάμο του, και υπομένεις τα ηλίθια σχόλια του για χατήρι της ξαδέλφης σου.

Έτσι είναι τα χωριά, έτσι είναι τα μυαλά συνηθίζω να λέω σε τέτοιες περιπτώσεις, γιατί δε μπορώ και δε θέλω να αλλάξω τους ανθρώπους αυτούς. Ο καθένας πιστεύει ότι θέλει. Εσύ πιστέυεις ότι είμαι γεροντοκόρη στα 25-30-35, γιατι εσένα σε παντρέψανε στα 14 και τόσο σου κόβει τέτοια λές. Δε σου περνάει από το μυαλό ότι εσύ είσαι λάθος όχι εγώ. Δεν είναι φυσιολογικό για ένα κορίτσι στην εφηβεία να παντρεύεται. Εγώ πάλι πιστέυω ότι ειμαι μια νέα γυναίκα έτοιμη να γνωρίσω τον έρωτα της ζωής μου και να κάνουμε ένα μωρό με καστανά-σκατουλί μάτια. Μαγκιά μου..

Διαφυγή δεν υπάρχει από το bullying του προξενιού. Απλά οπλίζεσαι με το καλύτερο  χαμόγελο σου και μένεις σταθερά στο όχι σου. Όσο και να σε πολιορκίσουν, όσο και να σε εκβιάσουν, όσο άσχημα και να σε κάνουν να νιώσεις για τον εαυτό σου, είναι υψίστης σημασίας να μείνεις ακλόνητη. Θα πουν, θα πουν κάποια στιγμή θα βαρεθούν. Και μάντεψε ποιος βγαίνει κερδισμένος από όλα αυτά: εσύ!!

Τώρα θα μου πείς ¨κοπελιά εγώ θέλω να παντρευτώ». Και θα σου απαντήσω και γω «ε άντε παντρεψου, το κείμενο δεν είναι για σένα»……

 

*τσεμπέρι=μαντήλι κεφαλής  *μπαρμπάδες=μπάρμπας=θείος μεγάλης ηλικίας  *μουτσούνα=μούρη

DSC08117.JPG
Μόνο από αγάπη και αθεράπευτο έρωτα αξίζει να παντρευτείς..

ΜÂ℘ìÅ ΦÂΝØΥ℘ÅΚΗ QuéeΝì    

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s