ΕΛΙΝΟΡ

ΕΛΙΝΟΡ: ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΚΡΙΣΤΙΑΝ (part 2)…

Σήμερα επιτέλους έγραψα το δεύτερο κεφάλαιο της ΕΛΙΝΟΡ μου….Είχα ένα ασχημο κόψιμο στο δείκτη του αριστερού χεριού και δεν μπορούσα να γράψω νωρίτερα. Έπαθα και μια κρίση ταυτότητας (που είμαι, ποια είμαι, τι βλακείες γράφω, τι μου ήρθε εμένα τώρα να γράψω την Έλινορ, γιατί τελείωσε η μερέντα κτλ). Αλλά μην υποτιμάς την θεραπευτική δύναμη της μουσικής. Οι αγαπημένοι μου 2 CELLOS, Lana del ray, amy winehouse με έκαναν να ξεκολλήσω από το βούρκο της ακινησίας (α χα καλο ε) και άνοιξε η μαγική βρύση της έμπνευσης και μέσα σε λίγη ώρα έγραψα το δευτερο κεφάλαιο. Νιώθω περήφανη (θα κλααααψω), ανακουφισμένη, και εξουθενωμένη. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοια κούραση, σπατάλησα φαιά ουσία; Δεν είμαι δα και ο george r. r. martin. Τέλος πάντων αρκετά με το δράμα…

Μπορεί να δημοσιεύω την ΕΛΙΝΟΡ μου σε ένα άλλο μπλόγκ αλλά δε γίνεται να μη τη βάλω κι εδώ στο τσαρδί μου…

Μέρες τώρα κρύβομαι σε άψυχα εγκαταλειμμένα σπίτια, έχοντας μια απύθμενη οργιώδη δίψα στον λαιμό μου. Είναι αληθινά όλα όσα είχα διαβάσει στα βιβλία μυθοπλασίας για τα βαμπίρ, στο γραφείο του πατέρα μου, στον μικρό εκδοτικό οίκο που διατηρεί; Πρέπει να πίνω ανθρώπινο αίμα, να κρύβομαι από τον ήλιο, να κοιμάμαι σε φέρετρό;

Το κεφάλι μου κοντεύει να εκραγεί, δεν έχω νιώσει μεγαλύτερη ανασφάλεια στη ζωή μου. Ποιά ζωή; Είμαι νεκρή αλλά ζω. Το κεφάλι μου αποκόπηκε κι όμως είναι στη θέση του, η καρδιά μου σταμάτησε να χτυπάει αλλά ανασαίνω. Είμαι νεκροζώντανη!!! Νιώθω φρίκη στη σκέψη της νέας μου ταυτότητας. Πρέπει να βρω ποιός μου χάρισε μια δευτερη ευκαιρία επαναφέροντας με στη ζωή σαν βρικόλακα.  Ποιος με έκανε έτσι και γιατί. Πρέπει να μιλήσω στο Κρίστιαν. Μόνος αυτός θα μπορέσει να σκεφτεί μια καλή ιδέα. Δεν γνωρίζω τίποτα για τη κατάσταση του, ήταν μαζί μου στο αυτοκίνητο όταν έγινε το ατύχημα και εγώ πέθανα. Εκέινος άραγε είναι εντελώς καλά;

Το προσωρινό μου κατάλυμα είναι βρώμικο και αποφασίζω να φύγω μια ώρα νωρίτερα. Είναι σούρουπο, η ώρα των καταραμένων πλασμάτων καγχάζω. Μαζί μου έχω μόνο ένα πέτσινο μαύρο σακάκι που έκλεψα από κάποιο μπάρ που μπήκα ένα βράδυ. Το είδωλο μου στον βρώμικο καθρέπτη με έκανε φύγω μια ώρα νωρίτερα απο το μπαρ. Σίγουρα δεν ήταν καθόλου καλή ιδέα.

Χωρίς να το καταλάβω έχω φτάσει στη γειτονιά μου. Σκεφτομαι τους γονείς μου και νιώθω απαίσια. Είμαι- ήμουν- το μοναχοπαίδι τους. Θα νιώθουν πολύ άσχημα.  Κρύβομαι πίσω από μια μεγάλη λέυκα απέναντι από το σπίτι μου και βλέπω φως στο παράθυρο. Η αραχνούφαντη κουρτίνα μου επιτρέπει να διακρίνω πάνω από μια φιγούρες μέσα στο καθιστικό του σπιτιού. Ο πατέρας μου μιλάει στο τηλέφωνο και κάνει απότομες κινήσεις με τα χέρια του. Με κάποιον τσακώνεται. Νιώθω τις αισθήσεις μου να οξύνονται. Η ακοή μου έχει γίνει πιο ισχυρή και ακούω σκόρπιες λέξεις.  ¨Αστυνόμε», «είναι πολλές μέρες», «βρείτε τη κόρη μου»…Θέλω να καταρεύσω. Ψάχνουν τη σωρό μου. Η ανάγκη να τρέξω μέσα στο σπίτι να τους βγάλω από την αγωνία τους με ρίχνει στο έδαφος σφαδάζοντας από τους πόνους στο στομάχι μου.

Όταν η κρίση περνάει προσπαθώ να σηκωθώ αγκαλιάζοντας τον κορμό του δέντρου. Ο πατέρας μου έχει τελειώσει το τηλεφώνημα και κάθεται στον καναπέ. Στην αγκαλιά του έχει τη μητέρα μου. Είναι ένα ράκος. Τα λεπτά χαρακτηριστικά της έχουν αλλοιωθεί από το κλάμα.  «Μαμά» ψελλιζω νιώθωντας ότι κλαίω. Με το χέρι μου κάνω να σκουπίσω τα δάκρυα αλλα το μάγουλο μου είναι στεγνό. Και όλη αυτή η υγρασία που πάει; Κλαίω μέσα μου; Νιώθω σοκαρισμένη. Δεν έχω ιδέα πως είναι να είσαι βαμπίρ. Το μόνο που με νοίαζει είναι οι γονείς μου… Και ο Κρίστιαν….

Ακούω έναν θόρυβο και γυρνάω το κεφάλι στα αριστερά μου. Και τον βλέπω… «Κρίστιαν» ψελλίζω και μου κόβεται η ανάσα. Εκείνος δε με έχει δει καθώς κρύβομαι τις σκιές. Κατευθήνεται προς το σπίτι μου. Όταν πέρνω το βλέμμα μου από το πρόσωπο του αντιλαμβάνομαι ότι έχει σπασμένο το χέρι του. Ευτυχώς είναι καλά. Σε αντίθεση με μένα που είμαι…νεκρή..βαμπίρ..

Χτυπάει το κουδούνι και του ανοίγει η αδελφή της μητέρας μου. Πάντα την αγαπούσα τη θεία Μαρία. Συγκεντρώνομαι στο αχνό μουρμουρητό που ακούγεται μέσα από το σπίτι και καταφέρνω να ακούσω καθαρά τι λένε οι άνθρωποι που αγαπάω για μένα. Η θεία μου προσφέρει ζεστό τσαί στον Κρίστιαν. Ακούω τα χείλη του να ακουμπούν στο χείλος του φλυτζανιου καθώς πίνει τη πρώτη γουλιά.

«Κρίστιαν πως είσαι γιε μου;» ρωτάει ο πατέρας μου

«Καλά κύριε Πάτρικ»

Η θεία προσπαθεί να πείσει τη μητέρα μου να φάει κάτι. Νιώθω ένοχη που τους έχω ρίξει σε αυτή τη δυστυχία. Δεν έφταιγα όμως εγώ. Ήταν ατύχημα. Κλαίω και τα δάκρυα μέσα μου με καίνε. Θέλω να τρέξω μέσα στο σπίτι. Κι αν δεν αντέξουν την αλήθεια; Πρέπει να μιλήσω στον Κρίστιαν. Μόνο αυτός θα ξέρει τι να κάνω. Το βράδυ κυλάει αργά με συζητήσεις που έχουν ένα και  μοναδικό θέμα: εμένα. Λένε ιστορίες από τα παιδικά μου χρόνια, διάφορα άγνωστα ακόμα και σε μένα περιστατικά.

Η πόρτα ανοίγει και ο Κρίστιαν φεύγει. Το σπίτι του είναι λίγα μέτρα πιο κάτω. Θέλω να τρέξω να τον αγκαλιάσω. Είναι ο Κρίστιαν!! Ο καλύτερος της φίλος. Δεν θα έπρεπε να φοβάμαι τι θα σκεφτεί όταν με αντικρίσει.

Το πολύ πολύ να κάνει κανένα κρύο αστείο. Η ανάγκη μου να τον αγκαλιάσω είναι μεγάλη. Και τρέχω. Εχει αρχίσει να απομακρύνεται. Ενα ζευγάρι διασχίζει τον δρόμο και σταματάω πρίν με δουν. Κρύβομαι πίσω από έναν θάμνο.

Όταν βγαίνω από τη κρυψώνα μου ο Κρίστιαν έχει εξαφανιστεί. Περπατάω λίγο στο σκοτάδι νιώθωντας απίστευτη ανακούφιση μέσα στις σκιές και βρίσκομα μπροστά στο παραθυρό του δωματίου του. Τον βλέπω να βγάζει το μπουφάν του και να το πετάει στη πολυθρόνα στη γωνία. Πόσα βράδια είχαμε περάσει μαζί σε αυτό το δωμάτιο να διαβάζουμε να μιλάμε να κάνουμε όνειρα. Να με κοιτάει με τα μάτια σαν λέιζερ. Θέλω να ουρλιάξω.

Κοντευει δυο τα ξημερώματα. Ο Κρίστιαν έχει γυρίσει ώρα από το σπίτι μου και είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι. Ακούει μουσική με τα ακουστικά. Απαρνήθηκε τη gothic metal μουσική και ακούει τα δακρύβρεχτα τραγούδια που λάτρευα εγώ.  London grammar, Amy winehouse, lana del ray , him, madilyn bailey, sofia karlberg, sam smith μέχρι και τους  2 cellos και την tarja turunen. Κανένα από όλα αυτά τα ονόματα ήταν στις προτιμήσεις του. Κι όμως όλο το playlist μου είναι στα ακουστικά του. Αυτό το μαρτύριο πρέπει να τελειώσει!!

Χρησιμοποιώ τις νέες μου δυνάμεις για να σκαρφαλώσω στο πρώτο όροφο που είναι το δωμάτιο του. Και μπαίνω αθόρυβα από το μισάνοιχτο παράθυρο του. Κοιμάται με τα ρούχα και τα παπούτσια σε μια άκαμπτη θέση. Τα ακουστικά ακόμα στα αυτιά του με την  lana del ray να τον παρηγορεί: «will you still love me when im no longer young and beautiful».. Ανατριχιάζω με τη σκέψη αυτή. Ο Κρίστιαν θα μεγαλώσει και θα πεθάνει ενω εγώ θα μείνω για πάντα είκοσι ετών.

Απαλά χωρίς να τον ξυπνήσω του βγάζω τα ακουστικά και κλείνω τη μουσικη. Τα βάζω πάνω στο κομοδίνο και ξαπλώνω δίπλα του. Είναι ζεστός. Βολεύομαι πάνω στο στήθος του και αφήνομαι να ακούσω τους χτύπους της καρδιάς του. Ξαφνικά αντιλαμβάνομαι το σοκ που θα υποστεί αν ξυπνήσει και με δει δίπλα του ζωντανή. Σηκώνομαι προσεκτικά και πιάνω ένα σημειωματάριο από το κομοδίνο του. Γράφω μερικές λέξεις και εξαφανίζομαι μες στη νύχτα.
+

«Σε παρακαλώ συνάντησε με αύριο τα μεσάνυχτα στην παλιά αποθήκη που είχες κρύψει το βιβλίο της Έλινορ όταν ήσασταν 10 ετών…Άγνωστη…»

Συνεχίζεται…..

20545300_668761483314864_7823311833305938913_oΥΓ: Στη φώτο είμαι εγώ…απλά περνάω ένα δράμα κάθε φορά που γράφω τα κείμενα μου..
ΜÂ℘ìÅ ΦÂΝØΥ℘ÅΚΗ QuéeΝì      
Advertisements

13 σκέψεις σχετικά με το “ΕΛΙΝΟΡ: ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΚΡΙΣΤΙΑΝ (part 2)…”

  1. σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογιαααα και χαιρομαι που το διαβασες και το πρωτο και το δευτερο κεφαλαιο…..ετοιμαζεται το τριτο…ελπιζω να μη παρει πολλες μερες…καλο μηνα και σε ευχαριστωωω και παλιιιι…

   Αρέσει σε 1 άτομο

  2. εντο μεταξυ μπορω να ρωτησω κατο που εχω περιεργεια???τη μπαρα αυτη που εχουν ολα τα μπλογκ με τς επιλογες που παταει ο επισκεπτης και επιλεγει τι θελει να διαβασει πως τη φτιαχνω?/γιατι εχω μπλεξει με εναν τεχνικο που ολο μου λεει θα με βοηθησει και ολο κοιμαται το ξεχναει τρωει χεζει και παει λεγοντας???απλα νιωθω λιγο πελαγωμενη σαν αρχαρια…

   Μου αρέσει!

   1. Μαρία, εννοείς το μενού; Την οριζόντια μπάρα πάνω-πάνω; Απ’ ό,τι βλέπω, το θέμα που έχεις επιλέξει, έχει το μενού πάνω δεξιά, αναπτυσσόμενο πατώντας το.
    Προς το παρόν, έχεις (απ’ ό,τι βλέπω, τις επιλογές: «αρχική» και «για εμένα»).
    Δεν ξέρω τι επιλογές δίνει το θέμα σου, πάντως το σίγουρο είναι ότι πρέπει να κάνεις τα εξής:
    α) σε κάθε κείμενό σου να ορίζεις κατηγορία και ετικέτες (ετικέτες, βλέπω ότι βάζεις).
    β) στο control panel σου, εκεί που γράφει θέματα -> προσαρμογή -> θα επιλέξεις: μενού και εν συνεχεία, σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις μενού, ανάλογα με το τι θέλεις να περιέχει κάθε επιλογή.
    Π.χ. βάζεις κατηγορία: «εξομολογήσεις» (είδα ότι το έχεις ως ετικέτα στο «τι σημαίνει να είσαι θεία»)
    Επιλέγεις να δημιουργήσεις στο μενού μια επιλογή για την κατηγορία «εξομολογήσεις».
    Στο εξής, όσα κείμενά σου θα τα βάζεις στην κατηγορία «εξομολογήσεις», θα μπορεί κανείς, επιλέγοντας «Εξομολογήσεις» από το μενού, να δει όλα τα σχετικά κείμενα.
    Μπορείς να κάνεις το ίδιο και για ετικέτες. Αλλά οι ετικέτες είναι οι λεγόμενες λέξεις-κλειδιά, συνήθως είναι περισσότερες, ενώ οι κατηγορίες ομαδοποιούν καλύτερα.
    Αυτά, προς το παρόν! 😉

    Αρέσει σε 1 άτομο

   2. σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια νομιζω το καταφερα…εβαλα τις κατηγοριες κτλ…μου το ειχε φτιαξει καποιος το μπλογκ και μου το παρεδωσε χωρις να μπει στο κοπο να με ενημερωσει λιγο για το πως δουλευει…εχεις δικιο ηταν στο πλαι αναπτυσομενο το μενου κτλ ….εχω βρει ενα θεμα να βαλω αλλα δεν ξερω αν πρεπει να πληρωσεις …γραφει δωρεαν διπλα αλλα δεν μπορω να ξερω…ειναι το θεμα Dara..ξερεις αν ειναι δωρεαν?? σε ευχαριστω και παλιιιι για τη βοηθεια πραγματικα με βοηθησες πολυ…καλο σου βραδυ…

    Αρέσει σε 1 άτομο

 1. Καλημέρα, Μαρία!
  Ναι, είναι δωρεάν το θέμα «Dara»!
  Κάτι ακόμη: στα κεφάλαια της Έλινορ, μπες στην «αλλαγή» και βάλε «τικ» στην κατηγορία «Έλινορ», διότι στο μενού σου δεν τα εμφανίζει όταν πατάς την επιλογή «Έλινορ».

  Σιγά τη βοήθεια, παιδί μου! Ό,τι άλλο χρειαστείς, εδώ είμαι!
  Φιλιά, καλή συνέχεια!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. εντοπισα το προβλημα οντως δεν εμφανιζει τα κειμενα στο ελινορ..πηγα στην αλλαγη και ειδα οτι το εχω τσεκαρει στη κατηγορια ελινορ…δεν μπορω να καταλαβω τι εχω κανει λαθος…εχει μια αλλη επιλογη απο κατω και λεει κατηγορια και παταω και γραφω ελινορ και λεει υπαρχει ηδη αυτο το ονομα….δε ξερω κατι θα εχω κανει λαθος…ειμαι λιγο ασχετη το ομολογω…

   Αρέσει σε 1 άτομο

   1. Δεν ξέρω τι συμβαίνει, μήπως έχεις κατηγορία «ΕΛΙΝΟΡ» και κατηγορία «Έλινορ», π.χ.; (Αν το «ΕΛΙΝΟΡ» είναι γραμμένο διαφορετικά, το εκλαμβάνει ως άλλη κατηγορία. Οπότε, αν εσύ έχεις επιλέξει τον ένα τρόπο γραφής της κατηγορίας στα κείμενά σου και τον άλλο τρόπο γραφής στο μενού, δεν το «καταλαβαίνει».)
    Εικάζω, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρη. Πήγαινε εδώ:
    https://mariasfan.wordpress.com/wp-admin/edit-tags.php?taxonomy=category
    και ρίξε μια ματιά στις κατηγορίες.
    Κάνε, παράλληλα, έλεγχο και στο μενού σου.
    Μια «λύση» είναι
    α) να διαγράψεις την κατηγορία και την ετικέτα (από το administrator control panel, το link του οποίου σου έδωσα παραπάνω. Έχει πολλές επιλογές, θα διευκολυνθείς σε πολλά!)
    β) Πριν από αυτό, πήγαινε στα κείμενα της Έλινορ και ξε-τσέκαρε την κατηγορία (και την ετικέτα) Έλινορ.
    γ) Κάνε διαγραφή από το μενού, της κατηγορίας «Έλινορ»

    Αφού το κάνεις, «καθάρισε» την cache σου (προσωρινή μνήμη), στον περιηγητή σου, κάνε logout και ξανά login στο WP.
    Πήγαινε στο πρώτο κείμενο της Έλινορ και «δημιούργησε» ξανά την κατηγορία Ελινορ.
    Μην φτιάξεις και ετικέτα «Ελινορ»
    Πήγαινε και στα επόμενα κεφάλαιά της και επίλεξε την ίδια κατηγορία, όπως θα την έχεις γράψει τώρα.
    Στη συνέχεια, πήγαινε και φτιάξε ξανά στο μενού, την επιλογή «Έλινορ», επιλέγοντας την κατηγορία «Ελινορ».

    ΥΓ. Τελικά, το θέμα θα το αλλάξεις; Είναι πολύ ωραίο το «Dara»!

    Αρέσει σε 1 άτομο

   2. δεν εχω λογια να σε ευχαριστησω….τελικα τα καταφερα και εφτιιαξα το προβλημα…εμφανιζονται κανονικα τα κειμενα στη κατηγορια ελινορ…ακολουθησα ενα εναα τα βηματα και το εφτιαξα…σε ευχαριστωωωω πολυυυυ…..τωρα θελω να βαλω το daraαλλα αγχωνομαι μηπως πληρωνεις…γραφει δωρεαν παντως..δε ξερωω….και παλι χιλια ευχαριστωωωω για τη βοηθειιααα….

    Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Μπράβο, Μαρία❣ Βρήκα όλες τις «Έλινορ», από το μενού σου!

  Λοιπόν: Το «Dara» είναι Δ ω ρ ε ά ν, τελεία και παύλα!
  Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πας «Ο ιστότοπός» μου → Εξατομίκευση → Θέματα → Dara (κλικ πάνω του!) → Activate this design

  Ό,τι πληρώνεται, έχει δίπλα την τιμή του, δεν γράφει «Δωρεάν».
  Δεν υπάρχουν hidden charges, ενώ, η WordPress είναι μια πολύ αξιόπιστη πλατφόρμα.

  Επίσης: Έστω (δεν συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά λέμε, έστω ότι επρόκειτο για θέμα «επί πληρωμή». Δεν θα σε άφηνε να το βάλεις αν δεν το πλήρωνες και για να το πληρώσεις θα σου ζητούσε αριθμό (χρεωστικής/πιστωτικής) κάρτας κ.λπ.
  Προς τι το άγχος, λοιπόν;! Εκτός του ότι είναι επιζήμιο για την υγεία, για το τωρινό μας ζήτημα είναι και εντελώς άσκοπο!
  Άφησέ το πίσω και προχώρησε με την ενεργοποίηση του Dara (που πιστεύω ότι ταιριάζει πολύ με το «χαρακτήρα» του ιστολογίου σου).

  Την καλημέρα και τα φιλιά μου!❤

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Σε ευχαριστω για τις πολυτιμες συμβουλες σου …με βοηθας περισσοτερο απο οσο φανταζεσαι…οχι μονο οι συμβουλες σου αλλα και το οτι με εμψυχωνεις σε μια δυσκολη φαση που ειμαι σαν αρχαρια ….σε ευχαριστωωω και παλι …θα το βαλω το θεμα γιατι και μενα μου αρεσει πολυ…το μαυρο φουξια ειναι λιγο παιδικο χαχαχα…φιλια…

   Αρέσει σε 1 άτομο

  2. εβαλα το θεμα Dara αλλα δεν εχω ιδεα πως να το διαμορφωσω…εκανα τοσο κοπο να φτιαξω τη κατηγορια Ελινορ στο προηγουμενο θεμα και τωρα εβαλα αυτο και χαθηκαν ολα…δεν ξερω πως να το φτιαξω…χαχαχ ισως θα ερεπε να παραμεινω μια νοικοκυρουλα…. δεν το εχω ρε παιδι μου….τι να πω…νιωθω χαλια…

   Μου αρέσει!

   1. Καταρχάς, ψυχραιμία! Έπειτα… γιατί να νοιώθεις χάλια; Κάθε αρχή και δύσκολη!
    Πήγαινε στη σελίδα του θέματος, https://wordpress.com/theme/dara/mariasfan.wordpress.com, έχει πολλές οδηγίες και ιδέες για το πώς μπορείς να το διαμορφώσεις!

    Για το μενού, γράφει:
    Custom Menus
    Dara includes one Custom Menu in the header, which can be configured via My Sites → Menus. If no menu is assigned, this area will display a list of your pages by default.
    Για να εμφανίζονται, στο μπλογκ σου, μόνο το βιογραφικό και η επικοινωνία, σημαίνει ότι δεν έχεις ορίσει το μενού.
    Κανένα πρόβλημα, τις κατηγορίες σου τις έχεις ήδη έτοιμες, άρα πηγαίνεις στο μενού και ορίζεις τις επιλογές σου βάσει των κατηγοριών που θέλεις.

    Μην πανικοβάλλεσαι, για όλα υπάρχει λύση!❤

    ΥΓ. Ό,τι χρειαστείς, ρώτα με! Φιλάκια, καλό βράδυ!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s