ΕΛΙΝΟΡ

ΕΛΙΝΟΡ part 7)…

Το εβδομο κεφάλαιο της Ελινορ μου…

«ΑΣΤΕΡΙΩΝ

Με τα νύχια μου έγδαρα το λερωμένο τζάμι και με τη γροθιά μου το έκανα χίλια κομμάτια. Με μια σβέλτη κίνηση πήδηξα γρήγορα το παράθυρο και βρέθηκα στο κενό ακούγοντας τον να συλλαβίζει με τη βροντερή φωνή του το όνομα μου:

«Έ-ΛΙ-ΝΟ-Ρ»
Η πτώση έμοιαζε ατελείωτη και μου προκάλεσε ίλλιγγο. Έκλεισα τα μάτια για να ελέγξω τον εαυτό μου. ΄Ένιωσα ένα συμπαγές σώμα να κολλάει με δύναμη πάνω μου. Με γράπωσε με το ανελέητο χέρι του και ένιωσα να επιταχύνει τη πορεία μας. Προσγειωθήκαμε ανώμαλα στο έδαφος και τον ένιωσα να με συνθλίβει με το βάρος του. Πάλεψα να ξεφύγω χωρίς να τα καταφέρω. Με πέταξε τρια μέτρα μακρυά και πριν προλάβω να αντιδράσω είχε φτάσει σε αποσταση αναπνοής από το πρόσωπο μου. Ένιωθα την ανάσα του να μου καιει το πρόσωπο. Χωρίς να καταλάβω που τη βρήκα τη δύναμη σήκωσα το χέρι μου και με όση ψυχή μου είχε απομείνει τον έγδαρα το πρόσωπο. Φάνηκε να μη το προσέχει καν. Και μείναμε έτσι κοιτάζοντας ο ένας τον άλλο για μερικά δευτερόλεπτα που φάνηκαν αιώνες. Και εκεί που περίμενα να ξεσπάσει πάνω μου την οργή του στο πρόσωπο του φάνηκαν μερικές χαρακιές από αίμα. Ήταν τα ίχνη από τα νύχια μου. Φάνηκε να ξαφνιάζεται και με το τεράστιο χέρι του άγγιξε τις ουλές που όσο περνούσε η ώρα έδειχναν να αιμοραγούν όλο και πιο πολύ. Κοίταξε το αίμα στο χέρι του και μετά εμένα.

Βρήκα την ευκαιρία τη στιγμή που οι πληγές έβγαζαν μπουρμπουλήθρες από βραστό αίμα να σήκωθώ και να τραπώ σε φυγή χωρίς να κοιτάξω πίσω μου.

 

ΚΡΙΣΤΙΑΝ

Ο Κρίστιαν βγήκε από το νοσοκομείο λίγες μέρες μετά την επίθεση του μυστηριώδες πλάσματος. Το ίδιο βράδυ επισκέφθηκε το σπίτι της Έλινορ δήθεν για να δει τους γονείς της. Κάποια στιγμή προφασίστηκε ότι ήθελε να επισκεφθεί τη τουαλέτα και ανέβηκε στο πρώτο όροφο όπου βρισκόταν το υπνοδωμάτιο της φίλης του. Τρύπωσε μέσα και κάθισε στο κρεβάτι της. Ένα γαλάζιο πουά φανελάκι με δαντελίτσα ήταν ξεχασμένο στο πάπλωμα της. Οι γονείς της δεν πρέπει να είχαν μπεί εκεί μέσα από την ημέρα του θανάτου της. Το άγγίξε απαλά και μετά το έπιασε με το χέρι του και το έφερε στο ύψος της μύτης του. Έθαψε το πρόσωπο του στο μαλακό μυρωδάτο ρούχο και απόλαυσε τη μυρωδια της Έλινορ που είχε απομείνει πάνω του. Ένιωσε ντροπή όταν αντιληφθηκε τον ερεθισμό του. Έχωσε το φανελάκι στην εσωτερική τσέπη του τζάκετ του και σηκώθηκε αργά. Όταν βγήκε από το δωμάτιο της αντίκρυσε τη πόρτα του δωματίου των γονιών της. Χωρίς να το σκεφτεί γύρισε το πόμολο και μπήκε στη κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού. Δεν είχε ιδέα τι έψαχνε, ένιωθε όμως ότι κάτι υπήρχε εκεί μέσα.

Όταν ήταν σε μικρή ηλικία, εκείνος και η Έλινορ, η μητέρα της τους έλεγε ιστορίες για βρικόλακες και άλλα πλάσματα. Και τώρα έμοιαζε ειρωνικό το να είναι ένα απο αυτά τα πλάσματα η καλύτερη του φίλη. Γιατί η κυρία Ίσαβέλλα επέλεγε τέτοιες ιστορίες για να ψυχαγωγήσει δυο εξάχρονα; Έμοιαζαν σαν προσωπικές εμπειρίες κάποιων αντί για απλά παραμύθια. Αποφάσισε να γυρίσει στο σαλόνι. ‘Ελειπε ήδη αρκετή ώρα. Αλλά ήξερε οτι θα επέστρεφε κάποια στιγμή που θα έλειπαν για να ψαξει με την ησυχία του.

 

ΈΛΙΝΟΡ

Προσπάθησα να μάθω αν ήταν καλά ο Κρίστιαν πηγαίνοντας στο παλιο του σπίτι όπου με φιλοξενούσε πριν μας βρει το κτήνος με το κέφάλι ταύρου. Δεν βρήκα κανένα ίχνος, εκτός από μερικές σταγόνες αίμα, δικό του προφανώς από τη στιγμή που με άρπαξε το τέρας από τα χέρια του. Ευχήθηκα να ήμουν άνθρωπος για να μπορώ να κλάψω κανονικά.

Πήγα στο σπίτι του Κρίστιαν και σκαρφάλωσα από το παράθυρο του δωματίου του ελπίζοντας ότι θα τον έβρισκα εκεί. Δεν ήταν. Βρήκα μόνο μερικά μπουκαλάκια χάπια, παυσίπονα στο κομοδίνο. Άρα ήταν καλά. Είχε μόνο κάποιο είδος τραυματισμού. Είναι ζωντανός επανέλαβα εκατομμύρια φορές στο μυαλό μου.

Ήθελα να πάω σπίτι μου, υπήρχε περίπτωση ο Κρίστιαν να είχε πάει να δει τους γονείς μου αλλά δεν ήξερα αν έπρεπε να το ρισκάρω. Ήθελα όμως απεγνωσμένα να βρώ τον φίλο μου.

Οι κρυψώνες μου είχαν τελειώσει και βρέθηκα χωρίς να το καταλάβω έξω από το σπίτι μου. Κατάλαβα ότι οι γονείς μου έλειπαν και αποφάσισα να σκαρφαλώσω στο πρώτο όροφο που βρισκόταν το δωμάτιο μου. Μπήκα αθόρυβα και ψηλάφισα στα σκοτάδια το πορτατίφ στο κομόδινο για να φωτίσω το χώρο. Ένα χέρι με άρπαξε από τον καρπό και με έσπρωξε στο πάτωμα. Πριν πρόλάβει να μου επιτεθεί φώναξα: «ΚΡΙΣΤΙΑΝ»

Κοκκάλωσε στη θέση του και πρόλαβα να σηκωθώ και να ανάψω το πορτατίφ. Το πρόσωπο του φωτίστηκε και τα χαρακτηριστηκά του μαλάκωσαν μόλις με αντίκρισε.

«Χριστέ μου, Κρίστιαν, κόντεψες να με σακατέψεις. Αν δεν είχα την όσφρηση του βρικόλακα δε θα καταλάβαινα ότι ήσουν εσύ και ποιος ξέρει τι θα σου έκανα»

«Έλι» ψιθύρισε ανακουφισμένος

Με αγκάλιασε και άρχισε να κλαίει

«Κρίστιαν» ψέλλισα και αφέθηκα στην δίνη των δακρύων και των αναστεναγμών.

Λίγη ώρα αργότερα βρεθήκαμε στο δωμάατιο των γονιών μου να ψάχνουμε στα τυφλά κάτι που θα μας βοηθούσε να μάθουμε οτιδήποτε για το κτήνος με τα κέρατα, βασιζόμενοι μόνο στην ανάμνηση των ιστοριών με βαμπίρ που μας έλεγε η μητέρα μου. Ο Κρίστιαν θυμόταν αυτές τις ιστορίες γιατί του άρεσε να ζωγραφίζει τα πλάσματα που περιέγραφε στα παραμύθια της. Η μητέρα του είχε καταχωνιασει τις κούτες με τα σκίτσα του στο παλιό σπίτι αλλά δεν είχε καταφέρει ακόμα να τα βρει. Ίσως βρίσκαμε κάτι.

Και βρήκαμε. Ένα παράξενο μενταγιόν με μια στρογγυλή πέτρα και χαραγμένο επάνω της ένα αρχαίο σπαθί.

«Είναι το ίδιο με αυτό που είχε στη ζώνη του το κτήνος ψέλλισα»

Το αμάξι που πάρκαρε μπροστά στο σπίτι μου μας έκανε να φύγουμε βιαστικά παίρνοντας το μενταγιόν μαζί μας.

Αναγκαστήκαμε να γυρίσουμε στο παλιό σπίτι του Κρίστιαν παρόλο που υπήρχε ο φόβος μην εμφανιστεί ξανά το τέρας.

Ψάξαμε κάθε σπιθαμή του και τελικά βρήκαμε μια κούτα με τα σκίτσα του Κρίστιαν. Όλα τα μυθικά πλάσματα από τα παραμύθια της μητέρας μου ήταν εκεί. Ανάμεσα τους υπήρχε και το σκίτσο ένος πλάσματος μισού ταύρου μισού ανθρώπου που είχε όμως αιχμηρούς κυνόδοντες. Έγραφε το όνομα Αστερίων.

«Το θυμάμαι αυτό το παραμύθι» είπε ο Κρίστιαν. «Εκείνη την ημέρα που η μητέρα σου μας είπε την ιστορία είχα εφιάλτες όλο το βράδυ.

«Θυμάσαι την ιστορία;» τον ρώτησα με αγωνία.

«Νομίζω. Κάποιος κυνηγός βρικολάκων στη προσπάθεια του να εξολοθρεύσει μια φατριά απο δ’ άυτους έγινε και ο ίδιος βρικόλακας ή κάτι τέτοιο»

«Να μαντέψω: τον έλεγαν Αστερίωνα»

‘Ναι»

«Και τι κάνουμε τώρα;»

«Θα προσπαθήσω να κάνω τη μητέρα σου να μου διηγηθεί το παραμύθι ίσως εκεί μέσα κρύβεται ο τρόπος να εξολαθρεύσουμε το τέρας»

Τον κοίταξα με ευγνωμοσύνη. Τι θα έκανα χωρίς εκείνον;

«Σε ευχαριστώ Κρίστιαν. Που με βοηθάς. Δεν θα μπορούσα να επιβιώσω χωρίς εσένα»

Με αγκαλιάσε και μείναμε έτσι κουμπωμένοι στη θαλπωρή της αγκαλιάς.»

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…….

ΜÂ℘ìÅ ΦÂΝØΥ℘ÅΚΗ QuéeΝì      

Advertisements

5 σκέψεις σχετικά με το “ΕΛΙΝΟΡ part 7)…”

 1. Κοίτα που η μαμά της Έλινορ μάς προέκυψε… σκοτεινός τύπος! (Αυτό, βεβαίως, εσύ το ξέρεις και κανείς άλλος!) Πολύ μου άρεσαν τα νέα στοιχεία και θα περιμένω με αγωνία τις αποκαλύψεις!

  Μαρία μου, σε καλημερίζω και σε φιλώ!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. εν το μεταξυ μπηκα στη συνταξη να γραψω κειμενο πριν λιγο και εβγαλε ενα τετραγωνο που δεν φευγει και δε με αφηνει να γραψω και λεει if your site is on the premium or business plan you can add payment buttons here» και απο κατω εχει μια γαλαζια μπαρα να πατησεις πανω για να κανεις αυτα που λεει…το θεμα που εβαλα ηταν δωρεαν ,,,γιατι μου το εβγαλε???? δε φευγει κιολας χαχαχαχχα βρε μπελας….μηπως πρεπει να βγαλω το θεμα Dara??/αφου εγραφε δωρεαν…

   Μου αρέσει!

   1. Καλησπέρα, Μαρία!
    Αγνόησέ το αυτό. Ενημέρωση από update είναι και αφορά payment buttons σε περίπτωση
    α) που έχεις πληρώσει για το premium ή το business plan (όνομα / φιλοξενία κ.ά. που προσφέρουν τα «πληρωμένα πακέτα» του wordpress.com) και
    β) το site σου είναι εμπορικό, δηλαδή πουλάς προϊόντα μέσω αυτού.
    Από τη στιγμή που έχεις free plan, είναι από μόνο του «αναγκαία και ικανή» συνθήκη για να… απομακρύνεις το κουτάκι! Μια χαρά φεύγει, πάτα ένα ok, got it (κάτι τέτοιο, νομίζω, μου έβγαλε εμένα) και προχώρα κανονικά.
    Μην μπερδεύεσαι με το template! Δεν έχει καμία σχέση και ούτε θα σε αναγκάσει να πληρώσεις! (Βρε, άγχος, πια!)

    Φιλάκια!

    Αρέσει σε 1 άτομο

   2. ενταξει εφυγε απλα μαλλον περασα το βελακι πανω απο τα εικονιδια συμβολα πανω στη κορυφη στη συνταξη κατι τετοιο….χαχαχ ναι ναι αγχωθηκα στιγμιαια….σεε υχαριστω που παλι με βοηθησες….το εκτιμω παρα πολυ…καλο βραδυυυυυ….

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s