ΕΛΙΝΟΡ

Η ΕΛΙΝΟΡ (part 8) ΚΑΙ ΤΟ ΥΔΡΟΒΙΟ…

Σήμερα που έγραψα το όγδοο κεφάλαιο της ΕΛΙΝΟΡ μου (πολύ κτητική είμαι, άκου «μου») έχω πολλά κέφια γιατί νιώθω ότι η ίδια η Έλινορ αρχίζει και μου δείχνει τι εξέλιξη θέλει να έχει η ιστορία της. Όχι δεν είμαι τρελή, είμαι απλά κατα φαντασίαν συγγραφέας (εγώ και η Κατακουζίνα με το αποχετευτικό σύστημα στο Βυζάντιο είμαστε).. Δεν έχετε εξάλλου ακούσει την ιστορία με τον συγγραφέα και τη «σκεπτομορφή» του που ήταν ο ήρωας του βιβλίου του; Μου διαφεύγει το όνομα του αλλά ξέρω ότι σε αυτή την ιστορία βασίστηκε η ταινία «Η σκιά» με έναν απο τους Μπάλντουιν (είναι και πολλοί παναθεμά τους  που να τους θυμάμαι). Ευτυχώς καθώς προχωράει η ιστορία δεν νιώθω πια τα ψυχοσωματικά μου, ισα ίσα είμαι πολύ ανεβασμένη. Και όταν γράφω, βάζω τον εαυτό μου στη θέση της Έλινορ. Μόλις τελειώσω αποσυνδέομαι.

Υ.Γ: Επίσης ήθελα να πω οτι σήμερα κάποιος με αποκάλεσε «υδρόβιο της Σακίρα»!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Εντάξει κατάλαβα ότι εννοούσε «υβρίδιο»…Πως του ήρθε η Σακίρα, αφού δε μοιάζω καθόλου, είμαι μελαχροινή..Το κορμί εντάξει το έχω (ψωνιοοο), χορεύω κιόλας αλλά και πάλι..Σακίρα;;; Είναι θεά η γυναίκα δε το συζητώ…Απλά μου φάνηκε παράξενο. Άκου υδρόβιο!!!!!!

Πάμε τώρα στο όγδοο κεφάλαιο της ΕΛΙΝΟΡ:

«ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Η Ριάννον ήταν ιέρεια του τάγματος των Κυνηγών της Νύχτας. Αιώνες κυνηγούσαν τους πιο μισητούς εχθρούς τους. Τους βρικόλακες. Τα υψηλόβαθμα στελέχη των κυνηγών ήταν μάγοι που έιχαν κερδίσει τον θάνατο με ξόρκια και ζούσαν αιώνες ολόκληρους. Υπήρχαν όμως και θνητοί σε αυτή την ομάδα που στρατολογούνταν ως ανιχνευτές. Οι βρικόλακες κρυβόταν σε υπόγειες κατακόμβες και σε παλιά κλειστά αρχοντικά. Οι θνητοί ανιχνευτές προσπαθούσαν να ανακαλύψουν αυτά τα μέρη και σε συνεργασία με τους ανωτέρους τους, μάγοι οι περισσότεροι, να εξολοθρεύσουν τους βρικόλακες.

Κανείς δεν γνωρίζει πως ξεκίνησε η έχθρα ανάμεσα στους Κυνηγούς της Νύχτας και τα βαμπίρ. Ο θρύλος λέει ότι το μήλο της Έριδος ήταν η ίδια η Ριάννον. Κάποτε ήταν θνητή και αγάπησε έναν μάγο που την άφησε έγκυο. Το μωρό το έκλεψε ένας βρικόλακας και η Ριάννον ορκίστηκε να τον εκδικηθεί. Ζήτησε από τον μάγο εραστή της να τη μυήσει στη μαγεία και όταν έφτασε σε ένα ικανοποιητικό στάδιο όπου μπορούσε να εξασκεί τη μαγεία βρήκε τον βρικόλακα και τον εξολόθρευσε. Ήταν ένας γηραιός βρικόλακας και η κάστα του προσπάθησε για αιώνες να εκδικηθεί τον θάνατο του. Ο γιος της ήταν ήδη βρικόλακας. Ζήτησε από το συμβούλιο του τάγματος να τον πάρει κοντά της σαν βοηθό της αλλά δε δέχτηκαν Ήταν ένας βρικόλακας. Έπρεπε να τον εξολοθρεύσουν. Η Ριάννον κατέσφαξε το συμβούλιο και κράτησε κοντά της τον γιο της. Για να μην προκαλεί τα μέλη του τάγματος προσπάθησε να εφαρμόσει πάνω του μάγεία. Αποτέλεσμα της αλόγιστης χρήσης της μαγείας, ήταν να τον μεταλλάξει. Η νέα του φύση ήταν μισός βρικόλακας, μισός ταύρος. Έγινε ο πιο δυνατός υπηρέτης του τάγματος και ο φόβος και  ο τρόμος όλων των καταραμένων βρικολάκων. Το όνομα του: Αστερίωνας.

Ένα από τα πιο ικανά μέλη του τάγματος ήταν η Αμέλια. Δεν είχε ποτέ τραυματισθεί και κατάφερνε να εντοπίζει τα λημέρια των βρικολάκων με επιτυχία. Όταν η Ριάννον αποφάσισε να την χρήσει επικεφαλή των Ανιχνευτών παρόλο που ήταν θνητή, τα υπόλοιπα, αρσενικά μέλη αντέδρασαν βίαια. Ο Μέιναρντ ένας νεόφερτος Ανιχνευτής την έσωσε από βέβαιο θάνατο.

Σύντομα έγιναν ζευγάρι.

ΠΑΡΟΝ

Ο Κρίστιαν επισκέφθηκε το σπίτι της Έλινορ και προσπάθησε να κάνει τη μητέρα της να του πει την ιστορία με τον Αστερίωνα. Η γυναίκα του έλεγε ασυναρτησίες. Η κατάσταση της ήταν άθλια και ένιωσε την ανάγκη να ομολογήσει ότι η κόρη της ήταν ζωντανή. Προσπάθησε λίγο ακόμα καλοπιάνοντας την και η Ισαβέλλα ξάπλωσε στον καναπέ και άρχισε να μιλάει στη κόρη της σαν  να ήταν μπροστά της.

«Γλυκειά μου αν σου πω την ιστορία με τον Αστερίωνα θα έχεις εφιάλτες»

Μιλούσε στη κόρη της όπως όταν ήταν έξι ετών. Ο Κρίστιαν κάθισε στο πάτωμα στα πόδια του καναπέ αφήνοντας την να ταξιδέψει με το μυαλό της στην παιδική ηλικία της κόρης της.

«Κρίστιαν εσύ είσαι αγόρι και πάλι είδες εφιάλτες με τον αστερίωνα. Πες το στην Έλι»

Ο Κρίστιαν ένιωσε απαίσια που συνέχιζε αυτό το ψέμα, η γυναίκα προφανώς χρειαζόταν βοήθεια. ήταν όμως ο μόνος τρόπος να ακούσει την ιστορία. Έκανε ότι του ζήτησε.

Έλι» είπε κοιτάζοντας απέναντι του στο κενό. «Έχει δίκιο η μητέρα σου. Καλύτερα να μας πει μια άλλη ιστορία»

Κοίταξε την Ισαβέλλα και είπε όσο πιο φυσικά μπορούσε: «Δεν με ακούει. Μπορείτε απλά να μας πειτε τα πιο απαλά κομμάτια της ιστορίας;»

«Υποθέτω πως μπορώ» αναστέναξε. Και άρχισε να διηγείται.

«Ο Αστερίων ήταν ένας Βρικόλακας και η μητέρα του θέλωντας να αλλάξει τη φύση του τον μετέτρεψε σε ζώο. Έίχε κεφάλι ταύρου και κέρατα. Οι κυνόδοντες του ήταν αιχμηροί και τρεφόταν με τη σάρκα καιι το αίμα βρικολάκων αλλά και θνητών. Ένας κανίββαλος. Ήταν θεόρατος και αήττητος. Σκότωνε με τα χέρια του όποιον ήταν εχθρός της μητέρας του, Ριάννον. Σύντομα ερωτεύτηκε τη νεαρή προστατευόμενη της μητέρας του που ήταν θνητή. Την έλεγαν Αμέλια. Είχε πολύ μακρυά μαλλιά σαν τη θεά Άρτεμις. Ο εραστής της Αμέλια, ο Μέιναρντ ζήλεψε όταν ο Αστερίωνας ζητησε το χερι της. Την πήρε να φύγουν και μαζί έκλεψαν το σπαθί της  Ριάννον κάνοντας τον Αστερίωνα να εξαπολύσει ένα ανελέητο κυνηγητό εναντίον τους και…και..και»

Η Ισαβέλλα ζαλισμένη αποκοιμήθηκε αφήνοντας στη μέση την αφήγηση της. Ο Κρίστιαν σηκώθηκε και τη σκέπασε με ένα μαλακό πάτσγουορκ κουβερτάκι που είχε πλέξει η Έλινορ. Της άρεσε να πλέκει απο κοριτσάκι. Γι’ αυτό αγαπούσε τόσο πολύ την Έλι. Δεν ήταν ένα συνηθισμένο κορίτσι. Δεν την ένοιάζαν τα ρούχα ούτε τα μαλλιά και το μακιγιάζ όπως τις περισσότερες συνομηλίκες της. Είχε «μεγαλίστικες» συνήθειες όπως το πλέξιμο ή το να δημιουργεί γλυκειές και αλμυρές πίτες με ζυμάρι που το έφτιαχνε μόνη της. Την παρατηρούσε συχνά όταν ήταν μόνοι στο σπίτι της και της ερχόταν να φτιάξει πίτες ή ακόμα και πίτσα. Ο τρόπος που τα δάχτυλα της έδιναν σχήμα στη ζύμη ήταν σχεδόν ερωτικός.

Αυτά σκεφτόταν στη διαδρομή μέχρι να φτάσει στο μέρος όπου κρυβόταν η Έλινορ. Είχαν ανακαλύψει ένα εγκαταλειμένο σπίτι σχεδόν ετοιμόρροπο αρκετά μακρυά από τη γειτονιά τους. Στο υπόγειο του σπιτιού είχαν μεταφέρει τον καναπέ από το παλιό σπίτι του Κρίστιαν για να έχει κάπου να κάθεται. Την επισκεφτόταν καθημερινά και πέρα από τις συζητήσεις τους της πρόσφερε και τον καρπό του ή τον λαιμό του για να τραφεί. Απο τότε που άρχισε να πίνει το αίμα του είχε δυναμώσει και είχε επανέλθει το κέφι της. Μελαγχολούσε μόνο όταν σκεφτόταν τους γονείς της.»

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…20170818_211848Πρόχειρες σημειώσεις όπου βρώ, για την Έλι και τα πιτάκια μου με γέμιση ξυνομυζήθρα (το φύλο το ανοίγω μόνη μου). Απλά υπάρχει μια αναφορά στο σημερινό κεφάλαιο και είπα να βάλω τη φώτο….

ΜÂ℘ìÅ ΦÂΝØΥ℘ÅΚΗ QuéeΝì      

Advertisements

4 σκέψεις σχετικά με το “Η ΕΛΙΝΟΡ (part 8) ΚΑΙ ΤΟ ΥΔΡΟΒΙΟ…”

 1. Η ταινία «Ο Άνθρωπος Σκιά» (The Shadow, ο πρωτότυπος τίτλος) με τον Alec Baldwin, απ’ όσο ξέρω βασίστηκε σε μια πολύ παλιά ραδιοφωνική εκπομπή (στην οποία, η φωνή της «Σκιάς» ήταν εκείνη του Orson Welles…

  Περιμένω πώς και πώς να δω πώς θα φτάσει ο Αστερίωνας στην Ισαβέλλα (γιατί, κατά τα φαινόμενα, κάπως θα φτάσει!)

  Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο, Μαρία μου!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Δεν τα γνώριζα αυτά με τον Ανθρωπο Σκια. Κάπου είχα διαβασει, σε κάποιο βιβλιο του Αρχέτυπου με μυστηρια κτλ οτι ο ιδιος ο συγγραφεας ορκιζοταν οτι ο ηρωας του βιβλιου του τον καταδιωκε …ειμαι σχεδον σιγουρη οτι ηταν ο ανθρωπος σκια αν ηταν βιβλιο …αλλα αφου ηταν εκπομπη στο ραδιοφωνο δε ξερω αν θυμαμαι καλα…μπορει να ηταν για καποιο αλλο βιβλιο…..σε ευχαριστω που διαβαζεις με αγωνια την ιστορια μου….εννοειται οτι ο αστεριωνας καπου θα φτασει….χιιχιιχιχ…λιγο υπομονη…φιλια καλο βραδυ..

   Μου αρέσει!

   1. Υπάρχει βιβλίο «Ο Άνθρωπος Σκιά», του Cody McFadyen, αλλά δεν είναι αυτό στο οποίο αναφέρεσαι. Προφανώς θα υπάρχει και κάποιο άλλο, το οποίο όμως αγνοώ.

    Θα περάσω αύριο, με καθαρό μυαλό, να διαβάσω τη συνέχεια της Έλινορ που δημοσίευσες σήμερα!

    Φιλιά, καλό βράδυ και σ’ εσένα!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s