ΕΛΙΝΟΡ

ΕΛΙΝΟΡ (part 18)

(ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΝΟΡ)

Η μεγαλύτερη αγωνία μου ήταν να καταφέρω να φτάσω εγκαίρως στη Κοιλάδα της Κατάρας πριν με προλάβουν οι ακτίνες του ήλιου. Το τζίπ του πατέρα μου, είχε φανεί γενναίο και με μετέφερε σε σύντομο σχετικά διάστημα έξω από τη πόλη και μετά συνέχισα οδηγώντας σαν τρελή μέχρι να εμφανιστεί μπροστά μου το τρομακτικό δάσος. Εκεί έπρεπε να εγαταλείψω το τζίπ και να βασιστώ στα πόδια μου. Σαν βρικόλακας μπορούσα φυσικά να τρέχω πολύ γρήγορα και να πηδάω εμπόδια χωρίς να παθαίνω το παραμικρό. Αλλα ανησυχούσα για το πότε θα με εγκατέλλειπε το σκοτάδι. Δεν υπήρχε ούτε ένα σημείο σε ολόκληρο δάσος για να κρυφτώ αν ξημερωνε κάποια στιγμή. Έπρεπε λοιπον με οποιοδήποτε κόστος να βρεθώ στο καταφύγιο του Αστερίωνα πριν ξημερώνε.

(ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΙΣΤΙΑΝ)

Ο Κρίστιαν μόρφασε καθώς προσπάθησε να αλλάξει πλευρό. Ένιωθε μουδιασμένος και το σώμα του ήταν βαρύ. Άνοιξε τα μάτια αλλά το μετάνιωσε. Το φως του ήλιου τον τύφλωσε στιγμιαία και βιάστηκε να τα κλείσει. Έβαλε όση δύναμη του είχε απομείνει και κατάφερε να ανασηκωθεί. Έμοιαζε χαμένος. Θυμήθηκε την Έλινορ. Που ήταν; Έτριψε το μέτωπο του και προσπάθησε να σηκωθεί. Το σώμα του έπεσε στο κρεβάτι. Ίσως να έπρεπε να μείνει λίγο ακόμα ξαπλωμένος. Η γεύση από το φιλί της ήταν ακόμα στα χείλη του. Μαζί με μια πικρή γεύση. Τι του συνέβενε. Φώναξε το όνομα της αλλά θυμήθηκε ότι την ημέρα οι βρικόλακες κοιμούνται. Η πόρτα άνοιξε και μπήκε ο πατέρας της Έλινορ. Πλησίασε το κρεβάτι και τον ρώτησε αν είναι καλά.

«Που είναι η Έλι;»

«Πήγε να βρει τη μητέρα της»

«ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΕΕΙ;»

(ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΝΟΡ)

Βρισκόμουν σε μια σπηλεια που ανακάλυψα μετα από έρευνα μόλις αντιλήφθηκα ότι είχα κάτι λιγότερο από μια ώρα μέχρι να έβλεπα το ξημέρωμα. Το δάσος δε με δυσκόλεψε όσο πίστευα αλλά μου πήρε αρκετή ώρα να το διασχίσω. Και όταν βρέθηκα στην αρχή της αχαρτογράφητης περιοχής που φιλοξενούσε τη Κοιλάδα του Καταραμένου αναγνώρισα αρκετες λεπτομέρειες από το μέρος που με κρατούσε ο Αστερίωνας. Αποφάσισα να βασιστώ περισότερο στους χάρτες και τις πληροφορίες που μου παρείχε η θεία μου από το να ρισκάρω να κάνω κάποιο λάθος. Η σπηλειά ήταν το πρώτο πράγμα που αντίκρισα όταν στάθηκα πάνω σε ένα λόφο. Αποφάσισα να περάσω εκεί τη μέρα και να συνεχίσω όταν θα έπεφτε πάλι το σούρουπο. Προσπάθησα να διώξω τις σκέψεις που μου έλεγαν ότι η μητέρα μου μπορεί να μην ήταν στη ζωή. Αν είχα μαντέψει σωστά, ο Αστερίωνας είχε ψύχωση με τη μητέρα μου αλλά και μαζί μου. Οπότε θα την κρατούσε ζωντανή για να την κοιτάζει. Έλπιζα να μην την πειράξει με οποιδήποτε τρόπο. Στο σπίτι της θείας μου όταν τον είδα να είναι από πάνω της το μόνο που έκανε ήταν να τη κοιτάει. Σκέφτηκα και τον Κρίστιαν. Λογικά θα είχε περάσει η επίδραση του χαπιού και θα είχε ξυπνήσει τώρα. Ελπίζω να μη με μισεί. Λίγο πριν βυθιστώ στον ύπνο αναρωτήθηκα από πότε είχε γίνει η μητέρα μου αντικείμενο του πόθου ενός βούκρανου.

(ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΙΣΤΙΑΝ)

«ΜΕ ΤΑΙΣΕ ΥΠΝΩΤΙΚΟ;;;;;;;;;;;;;;;;;;» φώναξε ο Κρίστιαν και έριξε γροθιά στη πόρτα της ντουλάπας. Ο πατέρας τη Έλινορ προσπαθούσε εδώ και ώρα  να τον ηρεμήσει.

«Θα τα σπάσω όλα» γρύλλισε.

«Πριν το κάνεις διάβασε το σημείωμα που σου άφησε» είπε ο Πάτρικ δείχνωντας του το χαρτί πάνω στο μαξιλάρι. Γύρισε και κατευθήνθηκε προς τη πόρτα. Πριν φύγει συμπλήρωσε «Και μετά θα μιλήσουμε»

Ο Κρίστιαν πλησίασε το κρεβάτι και διστακτικά έπιασε το σημείωμα. Αναγνώρισε τα γράμματα της Έλινορ. Κάθισε στο κρεβάτι και διάβασε: «Κρίστιαν συγνώμη που σε νάρκωσα. Ήταν ο μόνος τρόπος για να σε αφήσω πίσω μου. Για να σε προστατεύσω. Είσαι πολύ σημαντικός για μένα για να σε άφηνα για να έρθεις μαζί μου. Μείνε σε παρακαλώ με τον πατέρα μου και τη θεία μου. Και δώστε μου δυο-τρεις νύχτες πριν ανησυχήσετε. Να θυμάστε πως αν με πιάσει το ξημέρωμα θα πρέπει να κρυφτώ κάτω από τη γη για να προστατευτώ οπότε μην αγχωθείτε αν αργήσει η επιστροφή μου ή αν δε πιάνει το κινητό μου και δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

ΥΓ: Σ Α ΓΑ Π Α Ω

Μη κάνεις καμιά τρέλα και με ακολουθήσεις μόλις ξυπνήσεις!!!! ΜΕΙΝΕ ΕΔΩ… ΘΑ ΓΥΡΙΣΩ»

«Ελινορ» ψέλλισε απελπισμένος. ‘Εριξε μια μπουνιά στο  πορτατίφ και το έσπασε. Ένιωθε προδωμένος. Γι αυτό τον φιλούσε χθες; Για να του ρίξει υπνωτικό στο στόμα; Ήθελε να ουρλιάξει.

Ο Πάτρικ άνοιξε τη πόρτα και του ζητησε να κατέβει στο χολ. Ξεφησηξε και έβαλε το σημείωμα στη τσέπη του τζίν του. Κατέβηκε. Ήταν και η θεία Μαρία. Ένιωσε άσχημα που είχει κάνει ανω κάτω το δωμάτιο τηε.

«Κρίστιαν» είπε ευγενικά ο Πάτρικ.

«Αυτό που δεν καταλαβαίνω» πέταξε ο Κρίστιαν » είναι γιατί άφησες την μοναχοκόρη σου, την οποία μέχρι και πριν λίγες ώρες θεωρούσες νεκρή, να πάει σε μια τόσο δύσκολη αποστολή ολομόναχη της»

Τα μάτια του πετουσαν φλόγες.

«Μου έχεις εμπιστοσύνη;»

«Που κολλάει αυτό τώρα;» είπε με οργή. «Και εσύ!!» φώναξε κοιτώντας τη θεία της Έλινορ.

«Η Έλινορ είναι μέλος της οικογένειας σας. Πως την αφήσατε να φύγει; Δεν ανησυχείτε καθόλου;»

Ο Πάτρικ τον ακούμπησε απαλά στον ώμο «Ηρέμησε σε παρακαλώ και άφησε μας να σου εξηγήσουμε» Τον οδήγησε να καθίσει στον καναπέ και η θεία του έφερε ένα ποτήρι νερό.

«Πρώτα από όλα θέλω να μου απαντήσεις στην ερώτηση που σου έκανα. Μου έχεις εμπιστοσύνη;»

«Φυσικά. Σε ξέρω από πέντε ετών. Η οικογένεια μου σου χρωστάει πολλά. Μας είχες βοηθήσει οικονομικά σε δύσκολες εποχές. Είσαι ο πατέρας της Έλινορ. Απλά δεν μπορω να κατανοήσω τη πράξη σου να αφήσεις το παιδί σου να πάει στο στόμα του λύκου μόνο του. ‘Ισως έγινα αργόστροφος από το χάπι που με πότησε η κόρη σου»

«Θα μείνω στο φυσικά που είπες Κρίστιαν. Ότι δηλαδή μου έχεις εμπιστοσύνη. Και σου εξηγώ αμέσως. Η Έλινορ είναι απόλυτα προστατευμένη εκεί που πάει. Μαρία, σε παρακαλώ, τους χάρτες»

Η θεία έφερε μερικους χάρτες τυλιγμενους και φυλαγμένους μέσα σε θήκες από δέρμα, και έκανε χώρο στο βαρύ ξύλινο τραπέζι στης τραπεζαρίας.

«Ακολούθησε με» είπε ο Πάτρικ καθώς πήγε και στάθηκε δίπλα στη κουνιάδα του. Ο Κρίστιαν γεμάτος περιέργεια τον ακολούθησε και πήγε κοντά τους.

(ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΝΟΡ)

Τα μάτια μου άνοιξαν. Είχε μόλις σουρουπώσει. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Είχα κοιμηθεί σε μια εσοχή της σπηλιάς και ένιωθα πιασμένη, σαν να είχα υποστεί ξυλοδαρμό. Σηκώθηκα πάνω και μου πήρε ένα λεπτό να ξεμουδιάσω. Πεινούσα. Αλλά έπρεπει να βιαστώ. Είχα όλη η νύχτα μπροστά μου. Σύμφωνα με τον χάρτη βρισκόμουν αρκετά κοντά στο όρος Χάλσει. Στη βάση του βρισκόταν ένα παλιό σπίτι. Εκεί με είχε κρατήσει όμηρο ο Αστερίωνας. Εκεί πρέπει να ήταν η μητέρα μου. Είχα μαζί μου αρκετούς φακούς μέσα σε ένα σακίδιο που μου είχε ετοιμασει η θεία Μαρία και ότι άλλο έκρινε ότι  μου χρειαζοταν. Μετά από δυο περίπου ώρες βρέθηκα στη βάση του βουνού. Το χαμόσπιτο εστεκε αξιοθρήνητο μπροστά μου. Είδα το σπασμένο τζάμι απο όπου είχα δραπετεύσει. Πήρα βαθεια ανάσα και όρμησα μέσα. Ήμουν αποφασισμένη για όλα.

Το σπίτι εσωτερικά ήταν πιο άθλιο από ότι εξωτερικά. ΠερΙπλανήθηκα στα δωμάτια του προσπαθώνταν να μη κάνω θόρυβο, αν και ήξερα ότι ο Αστερίωνας θα έπιανε τη μυρωδιά μου, οπότε το στοιχείο του αιφνηδιασμού είχε χαθεί. Η οσμή  που υπήρχε μου θύμησε το νεκροτομείο και ένιωσα τα μέσα μου να διαμαρτύρωνται. Με τρόμο διαπίστωσα ότι μύριζε σάρκα σε αποσύνθεση. Προσευχήθηκα να μην είχα φτάσει αργά.  Άνοιξα μια ετοιμόρροπη πόρτα και διαπίστωσα ότι κάποιος κοίτονταν στο βρώμικο πάτωμα. Μόνο αυτό μπορούσα να δω. Ίσως κοιμόταν η μητέρα μου; Το σκοτάδι δε με βοηθούσε. Πλησίασα διστακτικά και φώτισα με τον φακό. Με φρίκη είδα το κομμένο στα δυο σώμα μια γυναίκας και τα εντόσθια της σκορπισμένα στο χώρο. Αίμα δεν υπήρχε. Έκανα ένα βήμα πίσω και σωριάστηκα στο πάτωμα. Άρχισα να ουρλιάζω αδιαφορώντας αν ήταν ακόμα στο σπίτι ο Αστερίωνας. Ούρλιαζα «μαμά» ξανά και ξανά μέχρι που χάθηκε η φωνή μου.

«ΜΑΜΑ»

«ΜΑΜΑ»

«ΜΑΜΑ»

«ΜΑΜΑ»

«ΈΛΙΝΟΡ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;»

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..

ΜÂ℘ìÅ ΦÂΝØΥ℘ÅΚΗ QuéeΝì      

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s